Schoonheidssalon Bibian

Ritme van de natuur

Het ritme van de natuur en onze gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit is iets wat mij heel erg interesseert. 

We raken ons natuurlijke ritme kwijt. Velen van ons weten door de 24-uurs economie niet eens wat een natuurlijk ritme is. Men denkt dat het nou eenmaal hoort bij deze tijd. Een opgejaagd gevoel is één van deze kenmerken, herken jij jezelf hier ook in?

Alles in de natuur heeft zijn eigen cyclus. Er is tijd voor activiteit en een tijd voor passiviteit. Kijk maar naar de seizoenen. De ontwaking in de lente, volgt op de rust in de winter. En de oogst in de herfst op de energievolle zomer. 

Wat echter weinig vrouwen weten is dat zowel onze menstruatiecyclus als onze huidcyclus synchroon lopen met de maanfasen. Je zou het haar geheime energiebron kunnen noemen. Mooi toch? Zo heb je vast nog nooit eerder naar de processen in je lichaam gekeken. De maancyclus is een grondpatroon voor vernieuwing. De maan reist in 28 dagen om de aarde. Precies het aantal dagen dat de huid nodig heeft om zichzelf volledig te regenereren. 

Als je leeft in het ritme van de natuur, zul je merken dat je menstrueert tijdens de nieuwe maan. Als je wilt overstappen op natuurlijke huidverzorging, dan is het een goed moment om na de nieuwe maan te beginnen.

Een perfect ritme voor een behandeling zou elke 4 weken (maan(d)cyclus) zijn. Maar in de praktijk is dit meestal 6 tot 8 weken. Je kunt ook kiezen om iedere 12 weken te komen, zo loop je gelijk met de wisselingen van de seizoenen. Probeer een ritme aan te houden, dit geeft rust en overzicht. 

Heel veel liefs,

Bibian